Tijdreis van Revant naar 2043

 

Welkom bij de tijdreis van Revant.

Op deze site vind je een onze Revant tijdlijn, inspirerende filmpjes en natuurlijk de oproep om mee te denken over Revant in de toekomst.

 

Hier duiken we eerst jaren terug in de tijd. Zowel Revant als de rest van de wereld zag er jaren terug heel anders uit.

 

In 1943 is de longrevalidatie op gestart in het St. Sanatorium de Klokkenberg, dit was het grootste en modernste TBC sanatorium in Nederland. Inmiddels is dit iconische gebouw langs de A58 een woonzorgcomplex geworden. In 1956 was de stichting van revalidatiecentrum Breda en kwamen er meer revalidatiedisciplines in beeld. Pas later fuseren Stichting Revalidatiecentrum Breda en locaties in Zeeland tot Revant medisch specialistische revalidatie.

 

 

 

Begin jaren 60 was de in hoogte verstelbare loopband handig om mensen veilig te laten revalideren. Vanaf 2014 zijn er loopbanden in uitdagende omgevingen waarin revalidanten niet alleen fysiek, maar ook mentaal worden uitgedaagd. Je kijkt dan niet meer naar het metselwerk tijdens het lopen, maar je wordt ondergedompeld in bijvoorbeeld een virtuele wereld. 

 

 

Op deze site willen we je wat indrukken geven van veranderingen binnen Revant door de jaren heen. Enkele voorbeelden zijn de loopband en het zwembad. Maar de tijdlijn verderop op deze pagina geeft een nog uitgebreider beeld. 

 


 

Tijdlijn

Tijd gaat gepaard met veranderingen. Dit zijn niet alleen veranderingen binnen Revant. Maar ook bijvoorbeeld telefoneren is door de jaren heen flink veranderd. Kijk maar eens naar de tijdlijn hieronder. We duiken eerst jaren terug in de tijd (naar 1909) om via de lijn naar de huidige situatie te komen. Zowel Revant als de rest van de wereld zag er toen heel anders uit. Revant (met zijn huidige 4 locaties) bestond toen nog niet. Ze zijn ontstaan uit een aantal andere organisaties. In 1909 werd het Zeehospitium Zonneveld opgericht (Zeeland), in 1943 het St. Sanatorium de Klokkenberg en in 1956 Stichting Revalidatiecentrum Breda. Allemaal voorlopers van het huidige ‘Revant’.  

 

Van volle zalen liggende patienten zijn we geleidelijk overgegaan op eenpersoonskamers met (inter)actief oefende revalidanten. Zie je de foto’s waarin je dit verschil kunt opmerken?

 

Veranderen doen we allemaal. Veranderingen zijn zinvol en vaak levert het ons veel op. Kijk ook eens naar het voorbeeld van de mobiele telefonie. Wie had 22 jaar geleden gedacht dat er nu zoveel mensen een mobiele telefoon zouden hebben? En hoe normaal is het nu voor onze jonge revalidanten!

 

Denk mee en laat je inspireren!

We zijn blij met de oud-revalidanten die met ons mee willen denken. We hopen dat jullie ons inspireren om de juiste stappen te zetten naar een mooie toekomst. Laat je door de onderstaande video's en de tijdreiskoffer die jullie ontvangen hebben inspireren. 

Mobiele telefonie

 

De tijd gaat sneller dan je denkt. Ook op het gebied van mobiele telefonie zag de wereld er 22 jaar geleden ook heel anders uit. Inmiddels een telefoon niet meer weg te denken, maar in 1998 hadden de meeste Nederlanders geen mobiele telefoon op zak. Frans Bromet interviewde in 1998 verschillende mensen over het nut en hun mening over het hebben van een mobiele telefoon. Herinner jij nog je eerste mobiele telefoon?

 

 

 

 

Bekijk onderstaande video...

 

 

... of klik hier

Moonshot

 

Een Moonshot is een project waarbij het doel is om niet 10% te verbeteren, maar om te focussen op een oplossing die 10 keer meer verbetering oplevert of een probleem in zijn geheel oplost. Radicaal nieuwe en innovatieve oplossingen worden bedacht en onderzocht met baanbrekende technologie. De term 'Moonshot Thinking' komt van Google X, de onderzoeksafdeling van Google, die als doel heeft ideeën uit te werken die op het eerste gezicht onmogelijk lijken. Kennedy kondigde de Moonshot aan en ook bij Revant hebben we een grote ambitie om topzorg te leveren. Wat kunnen we bedenken om de zorg bij Revant 10 keer beter te maken?

 

Bekijk onderstaande video...

 

 

... of klik hier

Ben je geïnspireerd geraakt?

Ik vraag je mee te denken over de toekomstige zorg van Revant in het jaar 2043. Met de wetenschap dat ‘The Sky the Limit’ is en de mogelijkheden onbeperkt zijn stellen we de volgende vraag:

 

Opdracht

Hoe ziet de zorg van Revant er in 2043 uit?

 

Heb je inspiratie opgedaan op deze website met onze tijdlijn en de inspirerende filmpjes en natuurlijk de tijdreisbox. Ik hoop van wel.  Maak een filmpje van jezelf (met bijvoorbeeld je smartphone) en geef daarin onderstaande 3 dingen weer:

 

 

 

 

Maak een video

 

1. Stel je zelf voor
 

2. Deel je ervaringen over Revant
 

3. Vertel over Revant van 2043 

 

En verstuur de video via WeTransfer

 

Klik voor uitleg over WeTransfer


 

 

Via 'Wetransfer' stuur je de video naar tijdreis@revant.nl. Hierboven vind je hiervoor de instructies. Mocht je hier hulp bij nodig hebben contact opnemen met onderstaande gegevens. Vind je het makkelijker om je verhaal per mail aan te leveren dan kan dit uiteraard ook. 

 

Succes en bedankt!

Marissa Riemens - Junior onderzoeker

tijdreis@revant.nl

 

 


www.revant.nl | Colofon | Disclaimer | Privacy statement