HandbikeBattle 2023

 

Op donderdag 22 juni 2023 vindt de HandbikeBattle in Oostenrijk plaats. Ook dit jaar neemt Revant met handbiketeam ZeeBra deel aan deze wedstrijd. Strijdtoneel is de Kaunertaler gletscher in Tirol. De deelnemers gaan op armkracht naar boven, over een lengte van 20 km en met 867 meter hoogteverschil. De afgelopen maanden is er door de deelnemers hard getraind met onder andere gezamenlijke trainingsdagen in het Limburgse Vijlen en in Zeeuws-Vlaanderen. Het team is er klaar voor!

 

 

 

 

 

 

Volg Team ZeeBra op social media
Tijdens de voorbereidingen en de handbikebattle houden we jullie op de hoogte houden via Facebook en Instagram. Volg je ons nog niet? Doe dit dan snel!

Voorstellen deelnemers

 

Dit is het verhaal van deelnemer Wesley Priester (39) en geboren en getogen in Nieuwdorp:
 

"'He Wes, heb je interesse in een uitdaging met je handbike?'' Die vraag is de aanleiding voor mijn deelname aan de handbikebattle in 2023. Een dag na deze vraag zat ik aan tafel met één van de begeleiders voor een kennismaking en aanvullende informatie en aan het eind van het gesprek was ik onderdeel van team ZeeBra. Ik houd wel van spontane acties en ga er dan ook honderd procent voor. Deze spontane actie heeft wel wat meer impact op mijn dagelijks leven dan ik vooraf had verwacht.

Zenuwafwijking HMSN

"Bij mij is rond mijn achtste jaar de zenuwafwijking HMSN geconstateerd met een niet eerder gevonden variant. Kort betekent dit dat de motoriek en het gevoel in armen en benen zijn verminderd en heeft dit ook impact op spieren. Tijdens mijn jeugd werd ik altijd door mijn familie en vrienden gemotiveerd en meegenomen om zoveel mogelijk met alles mee te doen. Combineer dit met een stukje dwarsheid en gezond doorzettingsvermogen, dan resulteert dit al snel in dat de begrippen ‘opgeven’ en ‘niet kunnen’ heel moeilijk vindbaar zijn in mijn woordenboek.

 

Handbiken naar hoger niveau tillen
De afgelopen jaren trainde ik al regelmatig met de aankoppel handbike en sinds vorig jaar ook met een nieuwe vastframe handbike. De uitdaging kwam dus op een goed moment om de effort in handbiken naar een hoger niveau te tillen door een doel te stellen. Met een duidelijk doel voor ogen vind ik het super lekker om veel en hard te trainen (sinds januari 4-5 keer per week). Ik ben heel benieuwd hoe de klim gaat zijn. Ik heb namelijk nog nooit bergop gefietst. We trainen gelukkig nog met het team in Limburg en zelf ga ik nog trainen in de Ardennen. Fysiek en mentaal probeer ik me zo goed mogelijk voor te bereiden om individueel, maar zeker ook als team een topprestatie neer te zetten in Oostenrijk."


www.revant.nl | Colofon | Disclaimer | Privacy statement