Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Revant wil in haar dagelijkse werkzaamheden maatschappelijk verantwoord ondernemen.

We nemen deel aan diverse initiatieven en projecten, waaronder Betrokken Ondernemers | Samen voor Breda en de Milieuthermometer.

Betrokken Ondernemers | Samen voor Breda

Sinds 2017 is Revant partner van de stichting Betrokken Ondernemers | Samen voor Breda.

Deze stichting verbindt bedrijven, maatschappelijke organisaties en gemeente in concrete projecten met maatschappelijke betekenis. Diep in het hart wil iedereen iets betekenen voor een ander. Goed doen, voelt goed. Dat geldt op persoonlijk vlak, maar zeker ook zakelijk.

 

Maatschappelijk betrokken ondernemen heeft impact op meerdere fronten. Het brengt collega’s niet alleen dichter bij elkaar, maar ook bij het doel dat wordt gesteund. Uiteindelijk gaat het om de stralende lach van mensen die helpen en van de mensen die worden geholpen. Betrokken Ondernemers Breda wil die lach op zoveel mogelijk gezichten zien, door zinvolle ontmoetingen te organiseren tussen bedrijven en maatschappelijke instellingen. Geen vage beloftes maar notarieel vastgelegde afspraken om concrete doelen te behalen. Dat doet goed voor ondernemers, voor medewerkers, vrijwilligers en uiteraard de Bredase maatschappij.

Milieuthermometer

Milieu Platform Zorgsector (MPZ)* heeft besloten aan Revant Medisch Specialistische Revalidatie het Milieuthermometer Zorg Certificaat niveau brons toe te kennen met als datum 19 februari 2019 en 3 jaar geldigheid voor de locaties:

  • Breda, Brabantlaan 1, 4817 JW Breda
  • Lindenhof, s-Gravenpolderseweg 114A, 4462 RA Goes
  • Reigerbos, Schubertlaan 21, 4462 KA Goes
  • De Wielingen, Vlietstraat 8, 4535 HA Terneuzen

Met de Milieuthermometer Zorg maakt Revant haar aandacht voor een duurzame bedrijfsvoering waar en zichtbaar. De Milieuthermometer omvat de onderwerpen binnen het thema 'Planet' van het People-Planet-Profit gedachtegoed van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO).


Milieuthermometer Zorg geef focus

Leidinggevenden die met de Milieuthermometer werken geven aan dat het instrument focus geeft voor het aanpakken van nuttige milieumaatregelen. Het zet de neuzen van de medewerkers binnen de instelling dezelfde kant op. De meeste maatregelen kunnen opgepakt worden binnen bestaande taken en/of plannen. Door op het juiste moment rekening te houden met duurzaamheid gaat het in één keer goed en bespaart het tijd en kosten.

 

Milieuprestatie en milieuzorg structureel verbeteren

Met de Milieuthermometer krijgen we de beschikking over een handzaam instrument om de milieuprestatie en milieuzorg structureel te verbeteren en concreet aantoonbaar te maken voor onze medewerkers, gasten en belanghebbenden zoals de zorgverzekeraars, gemeenten en bevoegd gezag. De Milieuthermometer Zorg is ontwikkeld door MPZ in samenwerking met SMK (Stichting Milieukeur).

 

*MPZ is de branchevereniging van intramurale zorginstellingen voor duurzaamheid.

 

 

Meer informatie MPZ

 

 


www.revant.nl | Colofon | Disclaimer | Privacy statement