Revalidatie na amputatie

Bij Revant werken we aan de hand van behandelprogramma’s die toegespitst zijn op veelvoorkomende diagnoses. Elke behandeling (individueel of in een groep) wordt afgestemd op uw persoonlijke situatie en leidt tot een op maat gemaakt behandelplan. Onze revalidatiecentra hebben alle faciliteiten voor een optimale leeromgeving zoals zwembaden, fitnesszalen, ontspanningsruimten en interactieve loopbanden zoals de GRAIL (Revant revalidatiecentrum | Breda) en de C-Mill (Revant revalidatiecentrum Lindenhof | Goes).

Een amputatie heeft ingrijpende gevolgen. Elk jaar zijn er in Nederland zo’n drieduizend mensen bij wie een deel van het been moet worden geamputeerd. Meestal is een amputatie het gevolg van vaatproblemen en/of diabetes mellitus (suikerziekte). Soms ten gevolge van een tumor, een infectie of een ongeval. Na een beenamputatie kunt u niet meer hetzelfde als voorheen. Mogelijk ervaart u problemen bij dagelijkse activiteiten zoals douchen, aan-/uitkleden, huishouden, hobby’s, mobiliteit buitenhuis en/of werk. Staan en lopen gaan moeilijker, evenals opstaan en gaan zitten. Ook kunt u pijn hebben in het geopereerde gebied. Het gebruik van een prothese is nieuw en het is niet vreemd dat u moeite heeft om de amputatie te accepteren en te verwerken.

 

Gelukkig hoeft u er niet alleen voor te staan en kan een traject bij Revant een volgende stap zijn.

Bij ons kunt u terecht voor medisch specialistische revalidatie nadat u bent doorverwezen door de huisarts of medisch specialist van het ziekenhuis. Een team van ervaren specialisten staat voor u klaar.

 

Op basis van het intakegesprek adviseren wij u over het revalidatietraject dat mogelijk volgt. Samen met u stemmen we af welk programma het beste bij u past: een ‘behandeling op maat’. Ook bekijken we samen waar dit traject het beste kan plaatsvinden. Dit kan poliklinisch of klinisch met opname in het revalidatiecentrum of elders op een revalidatieafdeling. Ons revalidatieprogramma is bedoeld om weer zo optimaal mogelijk te kunnen functioneren bij dagelijkse activiteiten, werk en dagbesteding; zowel met als zonder prothese.

Klik op de onderstaande afbeelding voor een uitgebreide beschrijving van Revalidatie na amputatie bij Revant.

Wachttijden

Wij streven naar korte wachttijden voor het eerste intakegesprek en de start van de behandeling. Binnen 2-3 weken sturen wij een uitnodiging.  

Voor de pijnrevalidatie in Breda zijn de wachttijden op dit moment langer. De periode tussen de intake bij de medisch specialist en de aanvang behandeling kan oplopen tot enkele weken (± 6).

Wachttijden

 

Wanneer u de wachttijd te lang vindt, kunt u contact met ons opnemen of de zorgverzekeraar vragen om wachtlijstbemiddeling. De zorgverzekeraar ondersteund u dan om sneller geholpen te worden.

Zorgaanbieders en zorgverzekeraars zijn gezamenlijk een maximaal aanvaardbare wachttijd overeengekomen (de Treeknorm). Deze bedraagt voor de toegang tot de polikliniek en diagnostiek 4 weken. Voor behandeling is de wachttijd 7 weken.

Piet Kimenai | amputatie tot boven de knie

'Op één been kun je heel goed staan'

 

lees meer

Dave Snoeren | amputatie na zeldzame bottumor

'Dave is om, durft weer en heeft de motivatie om vol voor zijn doelen te gaan'

 

lees meer