Revalidatie bij complex chronische longaandoeningen

Wellicht is bij u al een tijdje geleden een diagnose gesteld. Mogelijk bent u nog niet zo lang op de hoogte van uw longaandoening. Probeert u alles zoals voorheen te doen of bent u zelfs letterlijk stil komen te staan? U hoeft er niet alleen voor te staan. Een longervalidatietraject bij Revant kan de volgende stap zijn.

Er kunnen uiteenlopende omstandigheden zijn waardoor u op zoek bent naar een manier om het leven met uw longaandoening opnieuw vorm te geven. Bij ons kunt u terecht voor medisch specialistische revalidatie nadat u bent doorverwezen door de huisarts of medisch specialist van het ziekenhuis. Een team van ervaren specialisten staat voor u klaar.

 

Behandelprogramma op maat
Revant is één van de vijf gespecialiseerde longcentra van Nederland. Bij Revant werken we aan de hand van behandelprogramma’s die toegespitst zijn op veelvoorkomende diagnoses. Revant biedt behandelprogramma’s aan voor verschillende chronische longaandoeningen zoals astma, bronchiëctasieën, COPD, Cystic Fibrosis, longfibrose, longtransplantatie, pulmonale hypertensie en sarcoïdose. U komt hiervoor in aanmerking wanneer u onlangs behandeld bent, maar ook wanneer een eerder geconstateerde longaandoening toenemende problemen geeft. De behandelprogramma’s van Revant zijn gericht op het omgaan met uw aandoening en op zo fit mogelijk worden. Uw partner en naasten spelen een belangrijke rol bij het leven met een longaandoening. We betrekken hen daarom bij meerdere onderdelen van de longrevalidatie.

 

Elke behandeling (individueel of in een groep) wordt afgestemd op uw persoonlijke situatie en leidt tot een behandelplan op maat.
 

Aanpassing onderzoeksweek-

Voor de onderzoeksdagen bij centrum complex chronische longaandoeningen wordt u niet meer opgenomen in de kliniek. Meer informatie hierover ontvangt u na uw verwijzing naar Revant. Bij vragen neemt u contact op via 088-7358006

 

Locaties en faciliteiten
Binnen het centrum voor complex chronische longaandoeningen wordt in Breda longrevalidatie aangeboden op basis van compacte en uitgebreide programma’s. Op de locatie Lindenhof in Goes wordt ook medisch specialistische revalidatie bij longproblematiek aangeboden. Onze revalidatiecentra beschikken over alle faciliteiten voor een optimale leeromgeving. Een zwembad, fitnessapparatuur en ontspanningsruimten staan tot uw beschikking.

Intake en start behandeling

Na verwijzing door uw huisarts of medisch specialist nodigen wij u uit voor een intakegesprek. Bekijk de wachttijden voor het intakegesprek en de start van de behandeling.

 

 

Ronny Moehamadsaleh (58) heeft COPD GOLD 4 en revalideert klinisch bij Revant in Breda. “Ik heb al tien jaar extra zuurstof nodig. Het is net als met eten. Ik kan niet zonder.” Lees meer

 

Moniek (46) heeft astma en revalideerde hiervoor bij Revant. “Ik vond dat ik mij niet aan moest stellen en dacht dat ik geen longrevalidatie nodig had. Maar ik raad het iedereen aan.” Lees meer

Meer ervaringsverhalen

 

  • Karin (54) heeft COPD II. Ze revalideerde tien weken poliklinisch bij Revant in Breda. “Ik kwam de deur niet meer uit. Van de bank naar de keuken, kostte al zoveel energie dat ik geen fut meer had voor leuke dingen. Ik heb mijn leven weer terug.” Lees het verhaal van Karin
     
  • Dianne (59) heeft COPD. Ze revalideerde tien weken in het Centrum voor complex chronisch longfalen bij Revant. “Ik zag de ernst van de situatie niet in. Maar bij Revant wel. Het motiveert je als je iemand ziet die er nog slechter aan toe is.” Lees het verhaal van Dianne


 

Bekijk ook eens:

 

 

Hoe ziet een revalidatietraject eruit bij COPD? Een revalidant vertelt over zijn ervaringen bij CCL samen met een physician assistant van Revant.

 

 

 

 

 

 

Longarts Henk Otten vertelt o.a. over de geschiedenis van Revant centrum complex longfalen en het geven van perspectief bij het vastlopen in een chronische longaandoening.

Interview met Zorg in de Regio (2015)

 

Bent u voor longrevalidatie verwezen naar Revant centrum complex chronische longaandoeningen? In deze video vertellen oud-revalidanten wat u kunt verwachten van de behandeling.

 

Revant werkt sinds februari 2018 met een persoonlijke revalidatie app bij de longrevalidatie. Met deze app delen we uitdagende informatie en oefeningen op individueel niveau. Én met behulp van webcamconsults vindt er coaching van revalidanten in de thuissituatie plaats.


 

Heeft u een klacht of een tip?

Aarzel niet om dit aan ons kenbaar te maken.

Samen verbeteren we onze zorg.

 

Ik heb een klacht of idee


 

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van clinics, ervaringen en zorgontwikkelingen.

 

Aanmelden


www.revant.nl | Colofon | Disclaimer | Privacy statement