Afasieteam Revant, locatie Breda

Bij complexe communicatieproblemen als gevolg van niet-aangeboren hersenletsel

Binnen het uitgebreide aanbod van medisch specialistische revalidatie voor zowel volwassenen als kinderen, onderscheidt Revant zich door interdisciplinaire teams die zich toeleggen op specifieke en complexe problematiek.

 

Het Afasieteam van het Revant Revalidatiecentrum in Breda is gespecialiseerd in diagnostiek en therapieadvies voor communicatieproblemen als gevolg van niet-aangeboren hersenletsel. Hierbij ligt de focus op afasie, spraakapraxie en/of andere communicatieproblemen als gevolg van veranderingen in overige denkfuncties (zoals geheugen en concentratie). Het Afasieteam kan worden ingeschakeld om hierbij te ondersteunen.

 

Het Afasieteam van Revant bestaat uit:

  • een revalidatiearts;
  • een GZ-psycholoog/neuropsycholoog;
  • een klinisch linguïst (taalkundige);
  • een logopedist.

Samen voeren zij onderzoek uit naar de aard en ernst van de afasie en/of andere communicatiestoornissen. Hierbij analyseren zij de impact van deze problemen op het dagelijks leven van de revalidant. Op basis van de onderzoeksgegevens stellen zij vervolgens een behandel- en/of communicatieadvies op voor de revalidant, zijn omgeving en de behandelaar. Indien nodig biedt het team ondersteuning aan de behandelend logopedist.

 

In de bijgevoegde folder voor revalidanten vindt u gedetailleerde informatie over afasie, andere communicatiestoornissen, de werkwijze van het Afasieteam en hoe u zich kunt aanmelden.

 

Verwijzingen

Als medisch specialist, huisarts of logopedist kunt u direct contact opnemen met het Afasieteam via de verstrekte contactgegevens onderaan deze pagina.


www.revant.nl | Colofon | Disclaimer | Privacy statement