Handen Team

Naast een breed aanbod medisch specialistische revalidatie voor volwassenen en kinderen, zijn er bij Revant ook specialistische teams die een interdisciplinair aanbod hebben voor complexe problematiek. Als medisch specialist of huisarts kunt u direct contact opnemen met de contactpersonen uit deze teams.

 

Behandeling door het handenteam

Het handenteam van Revant behandelt mensen die na een operatie of als gevolg van chronische aandoeningen hun handen niet goed meer kunnen gebruiken. Onze handen zijn elke dag, haast ongemerkt, voortdurend in de weer. Aandoeningen in de hand en pols hebben daarom grote gevolgen in het dagelijks functioneren, zowel thuis als op het werk. Het Handenteam zorg ervoor dat de revalidant de hand weer zo goed mogelijk kan gebruiken, eventueel met hulpmiddelen.

 

Het handenteam bestaat uit:

  • een revalidatiearts;
  • handtherapeuten: ergotherapeuten en fysiotherapeuten, die geschoold zijn in handtherapie.


Intensieve gespecialiseerde handrevalidatie

Het team behandelt vooral revalidanten die na handletsel en hand/polsoperaties intensieve, gespecialiseerde handrevalidatie nodig hebben. Daarnaast ziet het team mensen met chronische klachten zoals handartrose of problemen aan de pols, bijvoorbeeld door langdurige overbelasting. Voor complexe problematiek is in het Amphia Ziekenhuis een handenspreekuur met de revalidatiearts van Revant, een plastisch chirurg, een orthopeed, een reumatoloog en een handtherapeut.

 

Meer informatie en aanmelden:

Revant revalidatiecentrum | Breda
Arm-, hand- en polsrevalidatie
Brabantlaan 1
4817 JW  BREDA

telefoon: 076 - 579 79 00