Arm-, hand- en polsrevalidatie

Onze hand is een belangrijk en ingewikkeld instrument: u gebruikt hem als werktuig en als zintuig. Het kleinste letsel na een ongeval of operatie kan ervoor zorgen dat u uw hand minder goed kunt gebruiken. Een traject bij Revant kan dan een volgende stap zijn.

 

Snelle, gespecialiseerde behandeling na een ongeval of operatie is van groot belang. Ook kunnen er problemen aan de handen ontstaan door (aangeboren) aandoeningen. Dit heeft grote gevolgen voor het functioneren thuis, op school, bij het uitoefenen van hobby ’s of op het werk. Bij ons kunt u terecht voor medisch specialistische revalidatie nadat u bent doorverwezen door de huisarts of medisch specialist van het ziekenhuis. Een team van ervaren specialisten staat voor u klaar.

 

Behandelprogramma op maat

Ons revalidatieprogramma is bedoeld voor acute of al langer bestaande, complexe hand- en/of polsproblemen. Bij de revalidatiebehandeling streven we naar een zo optimaal mogelijk functioneren bij dagelijkse activiteiten, werk en tijdsbesteding. Revant werkt daarnaast samen met gespecialiseerde handtherapeuten in de regio.

 

Bij Revant werken we aan de hand van behandelprogramma’s die toegespitst zijn op veelvoorkomende diagnoses. Elke behandeling (individueel of in een groep) wordt afgestemd op uw persoonlijke situatie en leidt tot een op maat gemaakt behandelplan.

 

Locaties en faciliteiten
Arm-, hand- en polsrevalidatie wordt aangeboden op onze locatie in Breda. Revalidatie van handletsel als gevolg van Niet Aangeboren Hersenletsel wordt ook aangeboden op de locatie Lindenhof in Goes en De Wielingen in Terneuzen. Onze revalidatiecentra beschikken over alle faciliteiten voor een optimale leeromgeving. Een zwembad, fitnessapparatuur, ontspanningsruimten en interactieve loopbanden staan tot uw beschikking.

 

Resultaten

Met behulp van meetinstrumenten kunnen we het resultaat van revalidatiebehandeling in kaart brengen. 

 

Bekijk resultaten

Intake en start behandeling

Na verwijzing door uw huisarts of medisch specialist nodigen wij u uit voor een intakegesprek. Bekijk de wachttijden voor het intakegesprek en de start van de behandeling.

 

Let op: na trauma (bijvoorbeeld hand- en polsletsel) is een snellere instroom voor revalidatiebehandeling in overleg mogelijk. Snelle, gespecialiseerde behandeling na een ongeval of operatie is immers van groot belang.

 


Wim (65) revalideert na een incomplete dwarslaesie bij Revant in Breda. Hij maakt tijdens ergotherapie vaak gebruik van het Tyrostation. "Ik vind het Tyrostation honderd keer beter dan met een balletje oefenen." Lees verder

 

Glenn (29) verbrijzelde zijn hand bij een motorongeluk. Drie operaties en een intensieve – en verrassend snelle - revalidatieperiode volgden.  "In eerste instantie was ik woedend." Lees verder.

Uw ervaring delen?

Ervaringen zijn waardevol voor iedereen die met revalidatie te maken krijgt. Wilt u zelf ook uw ervaring delen?

Neem contact met ons op

 

Informatie voor verwijzers

Naast een breed aanbod medisch specialistische revalidatie voor volwassenen en kinderen, zijn er bij Revant ook specialistische teams die een interdisciplinair aanbod hebben voor complexe problematiek. Als medisch specialist of huisarts kunt u direct contact opnemen.

 

 

 

Handenteam

Bekijk ook eens:

Revalidatiearts Natascha Ringeling in gesprek met Zorg in de Regio (2015)

 


 

Heeft u een klacht of een tip?

Aarzel niet om dit aan ons kenbaar te maken.

Samen verbeteren we onze zorg.

 

Ik heb een klacht of idee


 

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van clinics, ervaringen en zorgontwikkelingen.

 

Aanmelden


www.revant.nl | Colofon | Disclaimer | Privacy statement