Traumarevalidatie

Bij Revant werken we aan de hand van behandelprogramma’s die toegespitst zijn op veelvoorkomende diagnoses. Elke behandeling (individueel of in een groep) wordt afgestemd op uw persoonlijke situatie en leidt tot een op maat gemaakt behandelplan. Onze revalidatiecentra hebben alle faciliteiten voor een optimale leeromgeving zoals zwembaden, fitnesszalen, ontspanningsruimten en interactieve loopbanden zoals de GRAIL (Revant revalidatiecentrum | Breda) en de C-Mill (Revant revalidatiecentrum Lindenhof | Goes).

Een trauma heeft ingrijpende gevolgen omdat u na een trauma niet meer hetzelfde kunt als voorheen. Mogelijk ervaart u problemen bij dagelijkse activiteiten zoals staan, lopen, douchen, aan- en uitkleden, het huishouden, het uitoefenen van hobby’s of bent u buitenhuis of bij het werk minder mobiel. Ook acceptatie- en verwerkingsproblemen kunnen een rol spelen.

Gelukkig hoeft u er niet alleen voor te staan en kan een revalidatietraject bij Revant een volgende stap zijn. Bij ons werkt een team van ervaren specialisten om u bij de revalidatie te helpen. Ons revalidatieprogramma is bedoeld om weer zo optimaal mogelijk te kunnen functioneren bij dagelijkse activiteiten, werk en dagbesteding.

Revant biedt revalidatieprogramma’s voor de gevolgen van uiteenlopende trauma’s. Dit kunnen gevolgen zijn van kleinere letsels zijn zoals hand- of polsletsels, met soms ingrijpende gevolgen, maar ook gevolgen van grotere ongevallen. In dat geval is meestal sprake van (meerdere) botbreuken, van letsel aan gewrichten en spieren, orgaanletsel, zenuwstelsel, hersenletsel of amputatie van een of meerdere ledematen. Afhankelijk van de plaats of de uitgebreidheid van het letsel en de genezing hiervan kunnen er complexe, tijdelijke en/of blijvende beperkingen ontstaan. Wanneer er sprake is van meerdere letsels spreken we van multitrauma.

 

Klik op de onderstaande afbeelding voor een uitgebreide beschrijving van traumarevalidatie bij Revant.

Wachttijden

Wij streven naar korte wachttijden voor het eerste intakegesprek en de start van de behandeling. Binnen 2-3 weken sturen wij een uitnodiging.  

Voor de pijnrevalidatie in Breda zijn de wachttijden op dit moment langer. De periode tussen de intake bij de medisch specialist en de aanvang behandeling kan oplopen tot enkele weken (± 6).

Wachttijden

 

Wanneer u de wachttijd te lang vindt, kunt u contact met ons opnemen of de zorgverzekeraar vragen om wachtlijstbemiddeling. De zorgverzekeraar ondersteund u dan om sneller geholpen te worden.

Zorgaanbieders en zorgverzekeraars zijn gezamenlijk een maximaal aanvaardbare wachttijd overeengekomen (de Treeknorm). Deze bedraagt voor de toegang tot de polikliniek en diagnostiek 4 weken. Voor behandeling is de wachttijd 7 weken.

Berry van Rumund | ernstig verkeersongeval

'Misschien sta ik straks weer gewoon op de steiger'

 

lees meer