Hartrevalidatie

Als u na een hartinfarct, hartritmestoornissen of een bypass- of omleidingsoperatie het ziekenhuis mag verlaten, is dat een fijn moment. Eenmaal thuis vraagt u zich misschien af  hoe het nu verder moet. Gelukkig hoeft u er niet alleen voor te staan en kan een traject bij Revant een volgende stap zijn.

Het is niet vreemd dat u zich angstig of onrustig voelt, prikkelbaar of snel geëmotioneerd. Mogelijk heeft u allerlei praktische vragen over werken of autorijden. Ook een chronische hartaandoening kan u beperken in allerlei dagelijkse activiteiten. Een trap oplopen of een fietstochtje kunnen dan al uitputtend zijn. Bij ons kunt u terecht voor medisch specialistische revalidatie nadat u bent doorverwezen door de huisarts of medisch specialist van het ziekenhuis. Een team van ervaren specialisten staat voor u klaar.

 

Behandelprogramma op maat
Onze revalidatieprogramma’s zijn er onder andere op gericht om uw lichamelijke conditie te verbeteren. Samen streven we naar een gezonde leefstijl. Hierdoor kunt u uw leven zo goed en zo zelfstandig mogelijk hervatten. Revant werkt aan de hand van behandelprogramma’s die toegespitst zijn op veelvoorkomende diagnoses. Elke behandeling (individueel of in een groep) wordt afgestemd op uw persoonlijke situatie en leidt tot een behandelplan op maat.

 

Locaties en faciliteiten
Hartrevalidatie wordt aangeboden in samenwerking met de cardiologen van het Amphia Ziekenhuis (Breda), het Adrz (Goes) en ZorgSaam Ziekenhuis (Terneuzen). Onze revalidatiecentra beschikken over alle faciliteiten voor een optimale leeromgeving. Een zwembad, fitnessapparatuur, ontspanningsruimten en interactieve loopbanden staan tot uw beschikking.

 

LET OP: Revalideren tijdens coronacrisis

Wij ontvingen voor u een verwijzing voor hartrevalidatie. Deze verwijzing hebben wij in behandeling genomen. In verband met de maatregelen ter preventie van verspreiding van het coronavirus (COVID-19) verloopt het revalidatietraject anders dan gebruikelijk. Er is tot nader orde geen (groeps)revalidatie op onze locatie. Wat kunt u verwachten:

 

Telefonisch contact
Wij nemen telefonisch contact met u op om uw medische situatie door te nemen. Vervolgens bekijken we met u of het gewenst en/of medisch noodzakelijk is om u ‘op afstand’ te begeleiden. Denk aan telefonisch, beeldbellen, advies en instructie op papier of via een video.

 

 

Intake en start behandeling

Wij streven naar een korte wachttijd voor het eerste intakegesprek en de start van de behandeling.

Gemiddeld binnen 2-3 weken sturen wij u een uitnodiging.

Ber Geboers | bypass- en hartklepoperatie

'Bij het eindgesprek bleek de zgn. shuttle walk-test voor het hart 2x zo veel te zijn als in het begin

en de balans was stukken beter geworden en daar doe je het voor'

 

lees meer

 

Bekijk ook eens:

 

 

 

 

 


 

Heeft u een klacht of een tip?

Aarzel niet om dit aan ons kenbaar te maken.

Samen verbeteren we onze zorg.

 

Ik heb een klacht of idee


 

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van clinics, ervaringen en zorgontwikkelingen.

 

Aanmelden

 

www.revant.nl | Colofon | Disclaimer | Privacy statement