Neurologische revalidatie

Een aandoening aan hersenen, zenuwen of spieren als gevolg van bijvoorbeeld een ongeval, een dwarslaesie, een beroerte, MS, Parkinson of ALS, kan grote invloed hebben op uw dagelijkse leven. Wij denken met u mee en ondersteunen u hierbij. Een traject bij Revant kan een volgende stap zijn.

 

Als gevolg van neurologische aandoeningen kan er sprake zijn van duidelijk zichtbare gevolgen (veranderingen in het bewegen) en van minder zichtbare gevolgen; bijvoorbeeld veranderingen in denken, communiceren of organiseren van uw dagelijks leven. Mogelijk heeft u last van vermoeidheid, spasticiteit, verlamming, problemen met slikken, krachtsverlies of gevoelsstoornissen.

 

Bij ons kunt u terecht voor medisch specialistische revalidatie nadat u bent doorverwezen door de huisarts of medisch specialist van het ziekenhuis. Een team van ervaren specialisten staat voor u klaar.

 

Behandelprogramma op maat
Ons revalidatieprogramma is bedoeld om u weer zo optimaal mogelijk te kunnen laten functioneren in dagelijkse activiteiten, werk en dagbesteding. Op basis van het intakegesprek adviseren wij u over het meest passende revalidatietraject. Ook bekijken we samen of dit het beste poliklinisch kan plaatsvinden, of klinisch met opname in het revalidatiecentrum.


Bij Revant werken we aan de hand van behandelprogramma’s die toegespitst zijn op veelvoorkomende diagnoses. Elke behandeling (individueel of in een groep) wordt afgestemd op uw persoonlijke situatie en leidt tot een behandelplan op maat.

 

Locaties en faciliteiten
Revant heeft een expertfunctie op het gebied van cognitief-linguïstische revalidatie voor revalidanten met Niet Aangeboren Hersenletsel. Neurologische revalidatie wordt zowel klinisch als poliklinisch aangeboden op de locatie Breda en Lindenhof in Goes. Op de locatie De Wielingen in Terneuzen en de locatie Middelburg wordt poliklinische neurologische revalidatie aangeboden. Onze revalidatiecentra beschikken over alle faciliteiten voor een optimale leeromgeving.

 

Resultaten

Met behulp van meetinstrumenten kunnen we het resultaat van revalidatiebehandeling in kaart brengen. Bijvoorbeeld bij activiteiten zoals gaan staan, gaan zitten, binnen lopen, buiten lopen na opname in de kliniek van Revant na een beroerte.

 

Bekijk resultaten

Intake en start behandeling

Na verwijzing door uw huisarts of medisch specialist nodigen wij u uit voor een intakegesprek. Bekijk de wachttijden voor het intakegesprek en de start van de behandeling.

 

Wendy (47) revalideerde vanwege sinustrombose in combinatie met een hersenbloeding. “Revalidatie heeft mij in korte tijd veel gebracht. Met een omweg ben ik een verbeterde versie van mezelf.” Lees meer

 

Fenny (75) revalideerde ruim zes weken in de kliniek bij Revant in Breda na een herseninfarct. “Ik voelde direct dat het foute boel was in mijn lichaam. Mijn linkerarm en -been voelden heel apart." Lees meer

 

Hans (51) kreeg een herseninfarct waarna hij zijn linkerarm en -been niet goed meer kon gebruiken. Hij blijft positief: “Ik zie alles als een uitdaging. Niet als een obstakel." Lees meer

 

 

Uw ervaring delen?

Ervaringen zijn waardevol voor iedereen die met revalidatie te maken krijgt. Wilt u ook uw ervaring delen?

Neem contact met ons op


 

Informatie voor verwijzers

Uw patient doorverwijzen? Bekijk meer informatie over verwijzen naar Revant, onze artsen en beschikbare aanmeldformulieren.

 

Naast een breed aanbod medisch specialistische revalidatie voor volwassenen en kinderen biedt Revant ook specialistische teams met een interdisciplinair aanbod voor complexe problematiek. Bekijk meer informatie over het Afasie Advies Team en het Cognitief-Linguïstisch Team.

 

Afasie Advies Team | Breda    Cognitief-Linguïstisch Team | Goes


 

Heeft u een klacht of een tip?

Aarzel niet om dit kenbaar te maken.

Samen verbeteren we onze zorg.

 

Ik heb een klacht of idee


 

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van clinics, ervaringen en zorgontwikkelingen.

 

Aanmelden


www.revant.nl | Colofon | Disclaimer | Privacy statement