“Het bijzondere en ingewikkelde COVID-jaar heeft veel gevraagd. Maar ook veel gebracht. Vasthoudend aan onze kernwaarden verbinding, wendbaarheid en eigenaarschap hebben we 2020 goed doorstaan.”

 

Blik terug op 2020 én kijk vooruit met de Raad van Bestuur, voorzitter Albert-Jan Mante en lid Raad van Bestuur Luikje van der Dussen.

 

 

Voorwoord          Bekijk ons gehele jaarbericht hier  

                  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lees meer

 

20 februari 2020

Werkbezoek Birgitta Westgren

Waarnemend directeur-generaal Curatieve Zorg van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS). Locatie Revalidatiecentrum Breda.

 

Lees meer

INTERVIEW

 

“E-health toepassingen hebben door COVID-19 een boost gekregen”

Desirée de Vos, programmamanager

 

Naast videobellen spelen ook apps een belangrijke rol bij zorg op afstand.

 

Lees meer

ERVARINGSVERHAAL

 

“Al snel veel positieve veranderingen zichtbaar”

"Ik vond het heel eng om mijn dochtertje naar een medisch specialistisch revalidatiecentrum te laten gaan, maar het is de beste keuze die mijn man en ik hebben gemaakt.”  

De dochter van Maartje (35) heeft het Syndroom van West, kinderepilepsie. Ze gaat drie keer per week naar de therapeutische peutergroep bij Revant.

 

Lees meer

 

22 juni 2020

Werkbezoek minister Van Rijn, Medische zorg en Sport

COVID-19 liet al enige tijd van zich horen. Minister Van Rijn bezocht Revant, waarbij de patient journey van triage na opname op de IC tot beeldbellen tijdens revalidantie werd besproken. Evenals het behandelprogramma voor post-COVID-19 patiënten bij Revant. Van Rijn: “Er zijn verschillende soorten revalidatietrajecten, omdat de gevolgen van corona soms groot en soms licht zijn. Ik vind het belangrijk om daar een keer wat dieper op in te gaan.”

 

Lees meer

INTERVIEW

 

Samenwerking met ziekenhuizen: juiste zorg op de juiste plaats

"“Het zorgt voor goede afstemming over overname en overdracht bij opname bij Revant. Het is belangrijk is dat beide partijen nauw samenwerken om eventuele knelpunten snel op te kunnen lossen.”

Wiebe van der Wal, zorgmanager

 

Lees meer

ACTUEEL

 

Blijf het gehele jaar op de hoogte van ontwikkelingen binnen onze revalidatiezorg met onze e-mailnieuwsbrief.

 

Aanmelden

                    

                                                

WAARDERING

 

92% van onze revalidanten beveelt Revant aan bij anderen. Revalidanten zijn erg te spreken over de begrijpelijke uitleg van onze medewerkers én de toegankelijkheid van onze locaties.

 

“Door een viertal zorgverleners met ieder hun eigen specialisatie ben ik deskundig begeleid en heb goede adviezen gekregen”.

  

     

  Revalidanten geven onze zorg een

 

IN DE MEDIA

In 2020 kwam Revant veelvuldig in de media.

 

Bekijk hier het gehele overzicht.

 

 

 

ViRTAS studie      

 

Onderzoek & publicaties 2020      

 

 

1 oktober 2020

Revant rookvrij

Renée Berting is physician assistant bij het centrum voor complex chronisch longfalen bij Revant en is blij dat Revant geheel rookvrij is sinds 1 oktober 2020:

 

“Ik sta er voor duizend procent achter.”

 

Lees meer

 

Volwassenen      Kinderen

6.527                    1 .506

 

Volwassenen      Kinderen

104.470                44.851

 

17.293

 

INTERVIEW

 

“Ik viel veel in voor collega’s vanwege COVID-19”

Gemma Mulder (31) is oefentherapeut bij Revant Lindenhof in Goes. Haar eerste werkdag was de eerste dag van de eerste lockdown tijdens de COVID-19 crisis. Ze kent Revant alleen in tijden van crisis.

 

Lees meer

     

 

 

9 december 2020

Landelijke dekking voor Breinlijn

 

Hét gratis landelijk loket waar je terecht kunt met vragen over hersenletsel en passende zorg en ondersteuning in jouw regio. Voor mensen met hersenletsel, naasten én professionals. Revant stond als één van de oprichters aan de wieg van Breinlijn. In West-Brabant is Breinlijn samen met netwerkpartners ontwikkeld en ging live in 2018. Zeeland volgde als koploopregio op 12 mei 2020. Nicolle van Hoof, ergotherapeut bij Revant en projectleider bij de Zeeuwse Zorgschakels was in beide regio’s betrokken. Op 9 december werd een landelijke dekking voor Breinlijn bereikt. Deze sterke samenwerking zorgt voor de juiste zorg op de juiste plek.

 

Lees meer

Revalideren na COVID-19

 

 

Aad (69) lag vijf weken op de IC voordat hij naar de kliniek van Revant Lindenhof (Goes) kwam om daar verder te herstellen van het coronavirus.

 

 

“Ik kon eerst niet staan, zitten of zelfs maar omdraaien in bed."

 

Lees meer

 

 

 

 

Kristel (46) liep COVID-19 op tijdens een wintersportvakantie en is nog niet volledig hersteld en aan het werk. Ze volgde een poliklinisch revalidatieprogramma bij Revant in Breda.

 

“Na een jaar moet ik nog steeds rusten tussen activiteiten”

 

Lees meer

Dit is Revant

 

Iedere dag werken we aan herstel en zelfredzaamheid bij volwassenen en kinderen. Bij Revant is de revalidant partner binnen de gehele revalidatiebehandeling: de hulpvraag van de revalidant is ons vertrekpunt voor het bieden van de juiste zorg op de juiste plek. Altijd tegen maatschappelijk te verantwoorden kosten.

Met samenwerkende teams van topspecialisten en innovatieve hulpmiddelen helpen we revalidanten en hun familie gestelde doelen te behalen. Bij ziekte, een ongeval of aangeboren aandoening is Revant hét expertisecentrum voor medisch specialistische revalidatie. Daarbij zoeken we graag de samenwerking in de keten.

 

Lees ons jaarverslag 2020

Ook bijdragen aan revalidatiezorg?


www.revant.nl | Colofon | Disclaimer | Privacy statement