Revant rookvrij

Met ingang van 1 oktober 2020 is medisch specialistisch revalidatiecentrum Revant een rookvrije organisatie. Dit houdt in dat het vanaf die datum niet langer is toegestaan om te roken op de buitenterreinen en in de gebouwen van Revant. Hiermee sluiten we ons aan bij de landelijke beweging naar een rookvrije generatie en dragen we bij aan een gezonde verblijfs- en werkomgeving voor onze revalidanten en medewerkers. Op naar een rookvrije generatie!

 

Veel te winnen

Renée Berting is physician assistant op de afdeling complex chronisch longfalen bij Revant en is blij met deze stap: “Ik sta er voor duizend procent achter. Mensen hebben veel te winnen met het stoppen met roken. Zo wordt het afweersysteem onderdrukt als je rookt, dus ben je vatbaarder voor infecties, gaat wondgenezing langzamer als je rookt en duurt herstel na ziekte of ziekenhuisopname langer. Ook als je al dertig jaar rookt, heeft het nut om te stoppen. Na twee tot twaalf weken is je bloedsomloop verbeterd en na een jaar is de kans op een hartaanval aanzienlijk gedaald." Lees verder

 

Stoppen met roken

De startdatum van 1 oktober 2020 sluit goed aan bij de landelijke campagne Stoptober die gelijktijdig begint. Er is dan extra aandacht voor het stoppen met roken, een goed moment om ons aangescherpte rookbeleid in te laten gaan.

 

Meer informatie
Heeft u vragen? Kijk hieronder bij de veelgestelde vragen. Staat het antwoord op uw vraag er niet tussen? Stuur een e-mail naar: rookvrij@revant.nl.

 

Kleurplaat voor kinderen

Waarom kiest Revant voor rookvrij?

Wij willen als zorgorganisatie bijdragen aan het bevorderen van de gezondheid. Bovendien sluiten we ons aan bij de landelijke beweging naar een rookvrije generatie en dragen we bij aan een gezonde verblijfs- en werkomgeving voor onze revalidanten en medewerkers.

Waar ligt de grens van het rookvrije terrein?

Zodra je door de slagbomen komt, geldt een algemeen rookverbod. Zijn er op de locatie geen slagbomen aanwezig, geldt het rookverbod zodra je het terrein op komt.

Geldt het verbod ook voor de e-sigaret?

Ja, het verbod geldt ook voor e-sigaretten.

Mag je wel roken in je auto op de parkeerplaats van Revant?

Gelet op ons algehele rookverbod geldt dit ook voor roken in de auto, indien deze op ons terrein staat geparkeerd.

Ik wil toch roken. Waar kan ik dat doen?

Buiten het terrein van Revant.

Kan Revant mij helpen bij het stoppen met roken?

Revant begeleidt revalidanten niet actief bij het stoppen met roken. Wel kunnen wij u voorlichting geven.

Graag verwijzen wij u door naar:

 

Ik heb een andere vraag. Waar kan ik deze stellen?

Vragen kunt u stellen door een e-mail te sturen naar: rookvrij@revant.nl


www.revant.nl | Colofon | Disclaimer | Privacy statement