“Meedenken over alle vormen van revalidatie”

Momenteel zoekt de cliëntenraad bij Revant een paar nieuwe leden. Inge Fienieg is vice-voorzitter van de cliëntenraad en vertelt wat haar aanspreekt in de cliëntenraad.
 

“Tijdens mijn verblijf in de kliniek van Revant Lindenhof na een herseninfarct zag ik op het prikbord iets hangen over de cliëntenraad. Dat sprak me aan, maar ik wilde eerst verder opknappen. In 2018 zag ik weer een vacature voor de cliëntenraad. Ik was op dat moment verder in mijn herstel en ik had tijd, dus besloot ik te solliciteren.”


Dankbaar
Fienieg was eerst lid van de cliëntenraad, sinds augustus 2019 voorzitter van de cliëntenraad en op dit moment vice-voorzitter. “Ik ben erg dankbaar voor alle hulp van Revant die ik kreeg tijdens mijn revalidatietraject. Ik werd goed verzorgd en voelde mij veilig. Dit wens ik iedere revalidant toe. Daarom ben ik bij de cliëntenraad gegaan. Als lid van de cliëntenraad kun je meedenken over zaken bij Revant waarbij je je eigen ervaring als revalidant meeneemt. Het is interessant om te zien hoe Revant bezig is met ontwikkelingen binnen de revalidatiezorg. Je krijgt een kijkje in de keuken van de zorginstelling. Zo worden we op de hoogte gehouden van alle zaken rondom COVID-19. En we mogen ook advies geven bij bepaalde projecten, bijvoorbeeld over de herinrichting van een ruimte en over voeding. We hebben gemiddeld één keer per maand vergadering. De ene keer is dat alleen met de leden van de cliëntenraad en de andere keer samen met Raad van Bestuur. In deze periode is dat digitaal.”

 

Foto: Inge Fienig, voorzitter cliëntenraad Revant

 

Inleven en voorbereiden
In principe kan elke revalidant die zijn revalidatietraject heeft afgerond of nog aan het revalideren is, lid worden van de cliëntenraad. Ook een ouder van een kind die bij Revant revalideert of heeft gerevalideerd. “Het is wel belangrijk dat je je in kunt leven in alle vormen van revalidatie, dus niet alleen in de revalidatievorm van je eigen revalidatietraject. Kwam je bijvoorbeeld voor neurologische revalidatie naar Revant, dan is het van belang dat je ook mee kunt denken over bijvoorbeeld kinderrevalidatie en oncologische revalidatie. Ook is een goede voorbereiding bij vergaderingen belangrijk”, vertelt de voorzitter.


Herseninfarct
Fienieg kreeg in maart 2016 een herseninfarct. Ze was aan de linkerkant helemaal verlamd. “Ik kon niet eten, lopen, niks. Ik lag drie weken in het ziekenhuis. Ik kon nog niet veel en ik ben thuis alleen, dus ik was blij dat ik naar Revant kon gaan. Daar moest ik opnieuw de basisdingen leren, zoals lopen en mijn hand en arm leren bewegen. Het belangrijkste voor mij was aanmoediging. ‘Kom op, we gaan ervoor.’ Dat hielp enorm. Verder was ik erg blij met iedereen die er voor mij was, zoals verpleging, ergotherapeuten en bewegingsagoog. De belangrijkste tip die ik kreeg tijdens mijn verblijf bij Revant Lindenhof: ga sporten als je weer thuis bent. Dat heb ik gedaan en doe ik nog steeds. In beweging blijven is erg belangrijk voor je herstel.”
 

Vacatures cliëntenraad
Interesse om lid te worden van de cliëntenraad? Kijk voor meer informatie op www.revant.nl/clientenraad en solliciteer.

 


www.revant.nl | Colofon | Disclaimer | Privacy statement