“Honderd keer beter dan met balletje oefenen”

Wim (65) revalideert na een incomplete dwarslaesie bij Revant in Breda. Hij verblijft in de kliniek. Hij maakt tijdens ergotherapie vaak gebruik van het Tyrostation. Dit is een interactief systeem om de arm- en handfunctie te trainen en wordt ingezet bij zowel individuele als groepsbehandelingen. Wim wil de kracht in zijn handen verbeteren met het technisch hulpmiddel.

 

“Tyrostation haalt het onderste uit de kan van je kunnen. Je wilt je niet laten kennen tijdens een spel. Ik vind het Tyrostation honderd keer beter dan met een balletje oefenen. Ik heb nu de kracht in mijn handen grotendeels terug.”

 

Voordelen

Een behandeling met het Tyrostation is nooit saai. Je gaat helemaal op in het spel en vergeet daarbij de tijd. Ik heb echt veel te danken aan het apparaat. De kracht van het apparaat is ook dat jong en oud ermee kan trainen.” Vooraf stel je het niveau van een revalidant in en ook de kilo’s waarmee iemand gaat oefenen.

Wim vindt het spel met de lift het leukste. Hierbij moeten ‘mensen’ in- en uitstappen op diverse verdiepingen. “Iedere keer dat de lift omhoog moet, moet je in het apparaat knijpen met de vooraf ingestelde kilo’s. En het naar beneden begeleiden van de ‘mensen’ moet je ook met beleid doen. Daar moet je je kracht doseren, dus zachtjes in het apparaat blijven knijpen.”

 

Zakenreis

Ergotherapie is een belangrijk onderdeel van het interdisciplinaire behandelplan van Wim. Op het moment dat Wim zijn behandeling begon met het Tyrostation zat hij op ongeveer 7 kilo dat hij aankon qua kracht. Dit is in een paar maanden verbetert naar ongeveer 21 kilo. “Mijn doel was 20 kilo, dus ik ga eind van de week weer naar huis”, lacht Wim. “Ik moet vaak op zakenreis en moet dus een koffer van 20 kilo achter mij aan kunnen trekken. Dat kan ik weer gaan proberen.”

Wim blijft voorlopig nog wel poliklinisch revalideren bij Revant. Wim: “Ik wil nog nadrukkelijk zeggen dat het behandelteam hier zo goed is. De mensen bij Revant hebben zoveel kennis en zijn zo positief.”

                  Wim met zijn favoriete spel op het Tyrostation


www.revant.nl | Colofon | Disclaimer | Privacy statement