Dag van de Logopedie | "Samen met het team leg je de puzzel"

Dag van de Logopedie | "Samen met het team leg je de puzzel"
6 maart 2024

Vandaag is de Dag van de logopedie. Renske Rijkers (27) werkt al 5,5 jaar met veel enthousiasme als logopediste bij Revant. Ze werkt bij Kind- en jeugdrevalidatie in Breda. “Kinderen zetten allemaal op hun eigen tempo stappen. Het is mooi om hierbij te mogen helpen.”

Tijdens het werk als logopediste sluit Renske spelenderwijs aan bij de belevingswereld van kinderen. “Ik help kinderen met taal, uitspraak, stem, mondmotoriek of bij problemen in de eet- en drinkontwikkeling. De meeste kinderen die ik behandel, hebben niet-aangeboren hersenletsel, cerebrale parese of een spieraandoening. Sommige situaties van kinderen grijpen mij extra aan. Bijvoorbeeld dat je een kind achteruit ziet gaan in verband met de aandoening. Denk aan een progressieve spierziekte”, legt Renske uit. “Je probeert het kind zo goed mogelijk te begeleiden en bijvoorbeeld een hulpmiddel aan de bieden, zodat het zo lang mogelijk kan blijven communiceren met zijn of haar omgeving. Gelukkig maken we zulke casussen binnen het team extra bespreekbaar.”

Gemiddeld hebben kinderen één tot twee keer per week een afspraak van een half uur bij Renske. Hoe lang ze kinderen behandelt, is verschillend. “Een kind dat bij ons komt vanwege heesheid, kan sneller geholpen zijn, dan een kind dat je helpt zijn taal-spraakontwikkeling te stimuleren.

Lees het hele interview

<< Terug


www.revant.nl | Colofon | Disclaimer | Privacy statement