Hersenletsel on Tour terug in Breda na succesvolle 6-daagse

Hersenletsel on Tour terug in Breda na succesvolle 6-daagse
14 mei 2019

Dinsdag 14 mei reden alle deelnemers aan Hersenletsel on Tour trots over de finish bij Revant Revalidatiecentrum Breda. Terug op de plek waar zij donderdag 9 mei hun eerste kilometers op de teller zetten voor de zesdaagse fietstocht door Brabant, Zeeland en Zuid-Holland.

 

Bijzondere prestatie

Na de start bij Revalidatiecentrum Breda werd er op vrijdag 10 mei de tweede etappe van Bergen op Zoom naar Goes gereden: de 60 kilometer lange route met de wind grotendeels vanuit het oosten verliep goed. De fietsers werden warm onthaalt door revalidanten en medewerkers van revalidatiecentrum Lindenhof In Goes. Na een overnachting bij Emergis werd de volgende dag met een stevig ontbijt vanuit Revant de 3e etappe ingezet. Deze tocht naar Goeree Overflakkee was ruim 50 kilometer en ging over de Zeelandbrug. Met de wind uit het noorden hadden de fietsers een aardige klus voor de boeg, ondanks het minder aantal kilometers.

Er volgden nog 3 dagen fietsen door het Zeeuwse, Zuid-Hollandse en Brabantse landschap tot de finish, op de Europese Dag van de Beroerte. Een bijzonder mooie prestatie voor alle deelnemers.

 

Bekijk hier het videoverslag van BredaNu

 

Over Hersenletsel on Tour

Hersenletsel on Tour is een fietstocht voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel door mensen met niet-aangeboren hersenletsel. Met dit evenement wordt onder meer aandacht gevraagd voor diverse hersenaandoeningen, bekend als Niet Aangeboren Hersenletsel, kortweg NAH. De fietstocht wordt jaarlijks in wisselende provincies gereden. Daarbij worden revalidatiecentra of verpleegcentra aangedaan, waar de zorg voor NAH een belangrijke plaats inneemt. Per dag wordt er ongeveer 50 kilometer gefietst door enthousiaste deelnemers, veelal getroffen door diverse vormen van NAH, en hun lotgenoten. 25 fietsers rijden de gehele tour, waarvan een deel met aangepaste lig- en duofietsen.

 

Donaties

De organisatie wil met deze sportieve uitdaging ook graag sponsorgelden werven voor revalidatie fiets- en loopmiddelen. In beweging komen en blijven is voor mensen met Niet Aangeboren Hersenletsel van groot belang. Donaties kunnen worden gedaan op rekeningnummer NL 82 INGB 0006 6523 56 ten name van Hersenletsel on Tour.

 

Meer informatie

Meer informatie over deze fietstocht vindt u op de website van Hersenletsel on Tour en de Facebookpagina.

 

 

 

 

(Revalidatiecentrum Lindenhof Goes)

<< Terug

 

www.revant.nl | Colofon | Disclaimer | Privacy statement