Symposium 'Van revalidatie tot (top)sport'

 

 

Sportieve ervaringen en lezingen over sporten met een beperking
ter gelegenheid van de opening van de ParaGamesBreda 2017

 

 

Op vrijdag 23 juni jl. organiseerde Revant medisch specialistische revalidatie een symposium over revalidatie, bewegen en sporten onder leiding van dagvoorzitter dr. Jan-Willem Meijer, medisch directeur Revant. Robin van Damme, Paralympisch atleet, opende het symposium met een persoonlijk verhaal over zijn revalidatietraject na amputatie en hoe hij tot sportieve topprestaties is gekomen. Dit aansprekende verhaal werd vervolgd met lezingen over het belang van bewegen en sporten tijdens en na het revalidatietraject. Onderwerpen als begeleiding van paralympische sporters en classificatie van de diverse paralympische sporten kwamen ook aan bod.

Tijdens een intermezzo is de prestatie van het HandBikeBattle Team 'Zeebra' uitgelicht. Team ZeeBra beklom op 22 juni de top in het Kaunertal in Oostenrijk.

 

Het was een mooie middag in Hotel Nassau Breda, waarbij de bezoekers in de gelegenheid waren om vragen te stellen en kwesties met betrekking tot revalidatie, bewegen en sporten aan de orde te stellen bij deskundigen.

 

 

 

Presentaties

Dhr. Robin van Damme, Paralympisch atleet Topsporter na revalidatie (volgt later)
Dr. Trynke Hoekstra, senior onderzoeker UMCG Groningen Revalidatie en bewegen, een goede aanpak?
Dhr. Frank Jol, orthopedisch technoloog Lifestyle en het belang van bewegen
Dhr. Leon Elmans, orthopedisch chirurg Amphia Ziekenhuis BBBBB: Back to Basic bij Blessures en Beperkingen (volgt later)
Dr. Herman Holtslag, revalidatiearts AMC Amsterdam Revalidatie op het hoogste niveau
Drs. Sascha van Berkum, revalidatiearts i.o. Armcoördinatietesten voor classificatie rolstoelrugby