Revalidatie bij complex chronisch longfalen

 

Bij Revant werken we aan de hand van behandelprogramma’s die toegespitst zijn op veelvoorkomende diagnoses. Elke behandeling (individueel of in een groep) wordt afgestemd op uw persoonlijke situatie en leidt tot een op maat gemaakt behandelplan. Onze revalidatiecentra hebben alle faciliteiten voor een optimale leeromgeving zoals zwembaden, fitnesszalen en ontspanningsruimten.

Wellicht is bij u al een tijdje geleden een diagnose gesteld. Mogelijk bent u nog niet zo lang op de hoogte van uw longaandoening. Probeert u alles zoals voorheen te doen of bent u zelfs letterlijk stil komen te staan? Er kunnen uiteenlopende omstandigheden zijn waardoor u op zoek bent om het leven met uw longaandoening opnieuw vorm te geven.

 

Gelukkig hoeft u er niet alleen voor te staan en kan een traject bij Revant een volgende stap zijn. Bij ons kunt u terecht nadat u bent doorverwezen door de huisarts of medisch specialist van het ziekenhuis. Een team van ervaren specialisten staat voor u klaar.

Revant biedt een behandelprogramma aan voor verschillende chronische longaandoeningen zoals astma, bronchiëctasieën, COPD, Cystic Fibrosis, longfibrose, longtransplantatie, pulmonale hypertensie en sarcoïdose. U komt hiervoor in aanmerking wanneer u onlangs behandeld bent, maar ook wanneer een eerder geconstateerde longaandoening toenemende problemen geeft. De behandelprogramma’s van Revant zijn gericht op het omgaan met uw aandoening en op zo fit mogelijk worden. Uw partner en naasten spelen een belangrijke rol bij het leven met een longaandoening. We betrekken hen daarom bij  meerdere onderdelen van de revalidatie.

Klik op de onderstaande afbeelding voor een uitgebreide beschrijving van Revalidatie bij complex chronisch longfalen bij Revant.

Wachttijden

Wij streven naar korte wachttijden voor het eerste intakegesprek en de start van de behandeling. Binnen 2-3 weken sturen wij een uitnodiging.  

Voor de pijnrevalidatie in Breda zijn de wachttijden op dit moment langer. De periode tussen de intake bij de medisch specialist en de aanvang behandeling kan oplopen tot enkele weken (± 6).

Wachttijden

 

Wanneer u de wachttijd te lang vindt, kunt u contact met ons opnemen of de zorgverzekeraar vragen om wachtlijstbemiddeling. De zorgverzekeraar ondersteund u dan om sneller geholpen te worden.

Zorgaanbieders en zorgverzekeraars zijn gezamenlijk een maximaal aanvaardbare wachttijd overeengekomen (de Treeknorm). Deze bedraagt voor de toegang tot de polikliniek en diagnostiek 4 weken. Voor behandeling is de wachttijd 7 weken.

Marianne Roelands | longemfyseem

'Dankzij nieuwe longen weer een 'normaal' leven'

 

lees meer

 

Wim Pijnacker
'Mijn gezondheid is mijn eigen verantwoordelijkheid, daarin moet je investeren en zelf de regie pakken'

 

lees meer

   

Longarts Henk Otten vertelt o.a. over de geschiedenis van Revant centrum complex longfalen en het geven van perspectief bij het vastlopen in een chronische longaandoening.

Interview met Zorg in de Regio (2015)

 

Bent u voor longrevalidatie verwezen naar Revant centrum complex chronisch longfalen? In deze video vertellen oud-revalidanten wat u kunt verwachten van de behandeling.

 

Revant gaat vanaf februari 2018 werken met een persoonlijke revalidatie app bij de longrevalidatie. Met deze app kunnen uitdagende informatie en oefeningen op individueel niveau worden gedeeld. Én met behulp van webcamconsults kan er coaching van de revalidant in de thuissituatie plaatsvinden.