Mijn Revant | meest gestelde vragen

Onderstaand vindt u de meest gestelde vragen over revalidantenportaal Mijn Revant. Heeft u een vraag waar u het antwoord niet op vindt in de onderstaande uitleg, neem dan contact met ons op via de helpdesk.

 

Informatieflyer Mijn Revant

Wat zie ik in Mijn Revant?

In het dossier ziet u de volgende onderdelen:

 • Mijn gegevens
  Hier kunt u een aantal persoonlijke gegevens zelf aanpassen.
   
 • Mijn afspraken
  Hier kunt u uw afspraken inzien. Wanneer u een afspraak wilt verzetten, neemt u telefonisch contact op met Revant. U kunt ook bij het Infopunt langskomen.
   
 • Mijn vragenlijsten
  Hier vindt u terug welke vragenlijsten eventueel nog ingevuld moeten worden. U kunt deze hier invullen en digitaal retourneren. Wanneer u de vragenlijst ingevuld heeft geretourneerd, zijn deze daarna niet meer inzichtelijk in uw revalidantenportaal.
   
 • Informatiebrochures
  Hier kunt u de links aanklikken die leiden naar de diverse informatiebrochures van de website. Indien gewenst kunt u deze printen.
  De informatiebrochures staan ook in de diverse folderrekken en zijn ook verkrijgbaar bij het Infopunt.
   
 • Contact
  Hier vindt u de adresgegevens en routebeschrijvingen naar de diverse locaties van Revant.
Hoe kan ik inloggen in Mijn Revant?

Om toegang te krijgen klikt u op de button 'Mijn Revant'

 

Ter bescherming van uw privacy heeft u een geldig DigiD nodig. Klik op het DigiD-logo en vul uw DigiD-gegevens in (gebruikersnaam en wachtwoord). Heeft u geen geldig DigiD, vraag dit dan zo snel mogelijk aan via DigiD.nl.

 

Voor een veilig bezoek aan 'Mijn Revant' wordt gebruikgemaakt van een extra controle via sms of gebruik van de DigiD app.

Inloggen zonder gebruik van één van deze opties is niet mogelijk. Extra controle via sms of het gebruik van de DigiD app activeert u via www.digid.nl.

Hoe log ik in voor mijn kind?
 • U kunt als ouder of wettelijke vertegenwoordiger het dossier inzien van uw kind(eren) onder de 12 jaar. U gebruikt daarvoor de DigiD-inlogcode van uw kind.
 • Vanaf de leeftijd van 12 tot 16 jaar kunnen kinderen zelf inloggen en gegevens inzien. U heeft dan voor inzage toestemming van uw kind(eren) nodig.
 • Vanaf 16 jaar gelden de regels voor volwassenen.

 

Ieder kind dat bij de geboorte wordt ingeschreven in het bevolkingsregister (‘Gemeentelijke Basisadministratie Personen’) ontvangt na enkele weken automatisch een Burgerservicenummer (BSN-nummer). Met dit Burgerservicenummer kunt u voor uw kind via www.digid.nl een DigiD aanvragen. Dit kan dus al voor kinderen vanaf 0 jaar.

Waar wordt mijn e-mailadres voor gebruikt?

Wij gebruiken uw e-mailadres uitsluitend om u te herinneren aan uw afspraak of u erop te attenderen dat er iets in uw portaal gewijzigd is, met het verzoek in te loggen op Mijn Revant.

 

In verband met uw privacy kunnen wij in de e-mail geen details over uw afspraken vermelden. Mailberichten vervangen steeds vaker de papieren post maar aan digitale post zit ook een risico. Iemand uit uw directe omgeving kan bijvoorbeeld op uw computer meekijken of uw e-mails openen en lezen. Maak dus een bewuste keuze bij het doorgeven van uw e-mailadres.

Ik heb problemen met inloggen, wat kan ik doen?

De meest voorkomende problemen zijn:

 • U vraagt gegevens op van een familielid en logt in met uw eigen DigiD. Dat kan niet. U kunt alleen inloggen met de DigiD van de revalidant.
 • Mogelijk voldoet uw browser en/of besturingssysteem niet aan de nieuwste minimale eisen om in te loggen met DigiD. Het kan zijn dat u uw computer moet upgraden.
 • Meer weten? Op de website van Logius staat een tabel. Hierin ziet u de minimale eisen waaraan browsers en besturingssystemen moeten voldoen om in te loggen via DigiD (PKIoverheid G2-certificaat).
Mijn burgerservicenr. (BSN) is niet bekend bij Revant. Wat nu?

Er zijn twee redenen waarom uw BSN niet bekend is:

 • U staat niet geregistreerd in de administratie van Revant.
 • Uw gegevens zijn nog niet gecontroleerd.

U kunt zich melden bij het Infopunt of de receptie of telefonisch contact opnemen met de locatie waar u in behandeling bent. 

Ik heb problemen met het gebruik van het portaal.

Neem contact op met de digitale helpdesk. De medewerkers helpen u graag verder via telefoonnummer 088 735 8400 en via e-mail digitalezorg@revant.nl.

Hoe zit het met veiligheid/vertrouwelijkheid van mijn gegevens?

Revant gaat op een veilige manier met uw digitale gegevens om. We voldoen aan de normen voor het uitwisselen van medische gegevens op internet. Toch blijft er altijd een klein risico dat buitenstaanders het systeem binnendringen en toegang krijgen tot deze gegevens.

 

U kunt zelf ook bijdragen aan de veiligheid, door uw computer veilig te houden. Tips hiervoor vindt u op: www.digid.nl

 

Handel zelf veilig en verantwoord!

 • Log uit op het moment dat u Revant niet meer actief gebruikt en sluit daarna de browser.
 • Gebruik een screensaver zodat voorbijgangers uw gegevens niet direct zien als u even weg bent van uw computer.
 • Zorg ervoor dat bij het gebruik van een draadloze verbinding uw internetmodem of router is beveiligd met encryptie. Dan kan niet iedereen van uw internetverbinding gebruikmaken. In de handleiding van uw apparatuur staat hoe u dit kunt doen.
 • De gegevens die u invoert in 'Mijn Revant' worden opgenomen in het elektronisch patiëntendossier. Net als bij het huidige papieren dossier is het privacyreglement van toepassing bij het gebruik van het revalidantenportaal 'Mijn Revant'.
Is het Revant EPD gekoppeld aan het landelijke EPD?

Het Revant EPD is niet gekoppeld aan het landelijke EPD.
 

Privacy en dossiervoering.

Elke keer als u inlogt, wordt dit geregistreerd. We doen dit alleen om te meten hoe vaak 'Mijn Revant' wordt gebruikt. De gegevens die u invoert in 'Mijn Revant' worden opgenomen in het elektronisch patiëntendossier (EPD). Net als bij het huidige papieren dossier is het privacyreglement van toepassing.
Al onze medewerkers hebben wettelijk de plicht tot geheimhouding van uw persoonsgegevens. Alleen met uw schriftelijke toestemming mag informatie over u verstrekt worden aan derden.

Hoe is de controle ingericht op de (inzage van) dossiers?

Er wordt een logboek bijgehouden zodat we kunnen volgen wie uw dossier heeft ingezien. De controle is zo ingericht dat onze revalidatieartsen/behandelaars moeten aangeven waarom zij het dossier willen inzien. Wanneer je als revalidatiearts/behandelaar niet betrokken bent bij de revalidant en een behandeling moet overnemen (van bijvoorbeeld een zieke collega), wordt dat bijgehouden in het logboek.

 

Hoe ver gaat het delen van mijn gegevens?

Alleen behandelaars die direct bij uw behandeling betrokken zijn, hebben inzage in uw dossier.

Verzekeraars hebben geen inzage in uw dossier (ook niet via een omweg).
 

Kan een derde inloggen in mijn portaal?

Wanneer een revalidant iemand anders wil laten inloggen in Mijn Revant, is dit alleen mogelijk via het DigiD van de revalidant zelf.

Er dient dus te allen tijde een DigiD behorende bij de revalidant aanwezig te zijn, wil de revalidant zelf/ouders/verzorgers of andere betrokkenen gebruik maken van Mijn Revant.

Het is niet mogelijk om iemand te machtigen.


 

 

Veiligheid staat voorop

Wij vinden het belangrijk dat uw gegevens goed zijn beveiligd. U kunt bijvoorbeeld alleen bij uw persoonlijk dossier door in te loggen met uw eigen DigiD. DigiD staat voor Digitale Identiteit. Met uw DigiD logt u in op websites van de overheid en in de zorg. Uw DigiD bestaat uit een gebruikersnaam en een wachtwoord die u allebei zelf kiest. Uw DigiD is 3 jaar geldig nadat u deze voor het laatst heeft gebruikt.

 

Bescherm uw gegevens

Uw gebruikersnaam en wachtwoord zijn strikt persoonlijk. Bescherm deze gegevens daarom goed en voorkom dat anderen er misbruik van kunnen maken.

Niemand mag u vragen om uw gebruikersnaam of wachtwoord. Niet per e-mail, telefoon of op welke manier dan ook.

 

Wees alert op valse e-mails van DigiD of Belastingdienst

Criminelen proberen achter uw DigiD te komen. Zij sturen e-mails die leiden naar valse websites van DigiD of de Belastingdienst. Klik niet op links in deze e-mails en gooi ze weg. Vul nooit uw DigiD gegevens in als u niet zeker weet of u op de echte DigiD inlogpagina bent. Controleer of het adres daarvan begint met https://www.digid.nl.
 

Lees meer over veilig omgaan met DigiD.


www.revant.nl | Colofon | Disclaimer | Privacy statement